Jätehuolto-ohjeet ml. komposti ja kokko

Kompostit

Kompostit löytyvät alueaan kummastakin reunasta. Voit viedä puutarhassa syntyvän maatuvan kasvijätteen yhteisiin komposteihin. Jätteen seassa ei saa olla orapihlajan kovia, ylivuotisia oksia. Komposteihin ei myöskään saa viedä biojätettä kuten isoja määriä marjoja tai hedelmiä (esim. omenat). Vie kuorma, tai heitä jätteet talikolla, kompostin perälle. Älä tuki väylää kippaamalla kuormaasi heti kompostin portille. Kerran kesässä kompostit kootaan ja käännetään koneella.

Kokko

Kokkoon saa viedä vain risuja, oksia, puiden ja pensaiden leikkuutähdettä sekä käsittelemätöntä puutavaraa. Kokkoon ei saa viedä maalattua, naulaista tai kestopuuta. Juurakoista on kopisteltava multa pois tarkkaan. Kokkoa valvotaan yhdessä ja muualle kuuluvan roskan kuten muovin jättäminen kokkoon ilmoitetaan poliisille.

Sekajäte

Molemmissa huoltorakennuksissa on useampi jäteastia, jotka on tarkoitettu vain mökeillä syntyvälle sekajätteelle. Jäteastiat tyhjennetään kerran viikossa toimintakaudella. Vie jätteet astioihin suljetuissa roskapusseissa.

Paperi, metalli, lasi, pahvi, kartonki ja tekstiili

Hyötyjätteet on vietävä kaupungin keräyspaikoille. Lähimmät ekopisteet ovat Rantakylän S-marketin luona ja Utran torilla utran S-marketin lähellä.

Biojäte

Kompostoi biojäte palstalla. Huomioi, ettei kompostoinnista synny hajuhaittaa. Pienet määrät biojätettä voi laittaa sekajätteen joukkoon.

Ongelmajäte ja vaarallinen jäte

Lähin vaarallisen jätteen keräyspiste on Rantakylässä pataluodonkadun kääntöpaikalla. Ongelmajätteet vastaanotetaan veloituksetta myös Kontiosuon kaatopaikalla.

Rakennusjäte

Jokainen toimittaa itse Kontiosuon kaatopaikalle. Rakennusjäte ei kuulu kokkoon.

Kierrätyskelpoiset tavarat

Vie kierrätystorille, tai ilmoita esim. ilmoitustauluilla ylimääräisestä tavarasta. Älä jätä tavaroita jäteastioiden viereen.

Kirjat ja lehdet

Kirjojen ja aikakausilehtien kierrätystori on takkatuvalla.
Tarkempia tietoja jätteiden käsittelystä löytyy www.puhas.fi.

Jätteiden keräyspiteet löydät myös kartalla täältä: https://www.kierratys.info/